Tilbake til hverdagen – lettelse eller frustrasjon?

hverdag4For mange av oss er sommerferien over og hverdagen et faktum. Hvordan var det for deg? Ble det late varme dager, gode samtaler og harmonisk kvalitetstid med familie eller venner? Eller var det irritasjon, gnisninger og konflikt som dominerte? Eller muligens litt av begge deler?

Kanskje er privatlivet ditt harmonisk, mens jobbhverdagen fortoner seg som et mareritt med en vanskelig sjef eller medarbeider?

Uansett hvor i livet ditt du møter utfordrende relasjoner, vil det være lurt å se innover i deg selv. Dersom du lar det være opp til andre å bestemme hvordan du har det, velger du offerrollen, og du har ingen mulighet til å påvirke. Da må du håpe på at den eller de andre forandrer seg, og det skjer veldig sjelden.

“If you change the way you look at things, the things you look at change”
~ Wayne Dyer

Det er ikke hva som skjer med oss som skaper frustrasjon og lidelse i livene våre – det er måten vi håndterer det som skjer med oss, som er utfordringen. Når vi skjønner at dette er sant, forlater vi offerrollen. Å ta ansvar for sine egne følelser, dvs for hvordan vi har det, er ikke lett. Det krever et bevisst valg. Det krever mot. Det krever viljen til å se på seg selv, helt ærlig, og se hvor vi stikker kjepper i hjulene for oss selv, i stedet for å legge skylden på andre. «Jamen, det er umulig å ha en god relasjon til kollega xx», sier du kanskje, «for vedkommende er helt håpløs». Ja, vi vil alltid kunne komme ut for (og være nødt til å forholde oss til) mennesker som har en uhensiktsmessig og krevende adferd. Men uansett hvor vanskelig vedkommende er, så vil det alltid være en del av relasjonen du kan ta ansvar for. Det kan være å jobbe med å ikke bli så lett såret av en kollega som stadig kommer med stikk og sarkastiske kommentarer. Det kan være å jobbe med å ikke gå inn i diskusjon med en venn som uansett alltid vil ha det siste ordet og som aldri blir ferdig med å krangle. Om det så er bare 5% av problemene i relasjonen som kommer fra deg, så er det denne 5% det gir mening for deg å jobbe med. Andre mennesker endrer seg ikke fordi vi synes de skal det, men hvis vi tar ansvar for oss selv og det vi har anledning til å påvirke, vil faktisk de fleste relasjoner endre seg mer enn det vi trodde var mulig.

I tillegg til selvinnsikt, er viljen til å være nysgjerrig og prøve å forstå den andre personen, en nøkkel til å bedre utfordrende relasjoner.

Nedenfor finner du en video. I et intervju med Jannecke Øinæs, forteller Christine om Enneagrammet og de ulike personlighetstypene. Dette gir en liten smakebit av det mest kraftfulle verktøyet som finnes til å forstå både seg selv og andre.

Synes du videoen var spennende? Vi kjører kurs i Enneagrammet både i Oslo og Trondheim denne høsten. Du kan lese mer om dem her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *