Hvorfor er det noe feil med alle jeg møter?

965_Dating-kjernekraftEr du full av forventning hver gang du skal på en date, men blir like skuffet hver eneste gang? Overvei at den største hindringen i forhold til å møte den rette ligger i din personlige innstilling og historie.

 

Sett en intensjon

Du har sannsynligvis tenkt mye på hva slags partner som IKKE passer for deg og hvordan du IKKE vil ha det på en date. Men det du fokuserer på får du gjerne mer av. Så hva slags følelser ønsker du å oppleve i møte med andre? Vil du kjenne ro, glede eller kanskje spenning?  Sett deg en intensjon før du skal treffe noen. Hvem vil du være i møtet med denne personen? Kanskje vil du få frem de dypere sidene dine og legge opp til gode inspirerende samtaler. Eller kanskje vil du vise mer av de lekne sprudlende sidene av deg selv og ha en morsom og uforglemmelig kveld.

Å sette en intensjon kan være kraftfullt! Mange finner også stor verdi i å visualisere – slappe godt av, lukke øynene og se for seg det de drømmer om å oppleve. Uansett om drømmen går i oppfyllelse eller ikke, gjør det i alle fall noe positivt med vårt «mindset». Vær bevisst på at du også har et personlig ansvar for å fremkalle de følelsene du lengter etter.

Vær nysgjerrig

Vi mennesker er så raske til å dømme, enten vi er bevisste på det eller ikke. Den aller beste vaksinen mot å dømme er nysgjerrighet! Uansett om den du møter viser seg å være en potensiell kjæreste eller helt feil for deg, har du ingen ting å tape på å være nysgjerrig.

Kanskje møter du en helt uinteressant partner, men vær åpen for at personen fortsatt kan være fascinerende som menneske. Ha en positiv innstilling og vis deg uansett fra din beste side. Det vil styrke selvfølelsen din og gjøre møtet hyggeligere for dere begge. Kanskje er det ingen spor av romantikk i luften, men hva hvis møtet fører til et nytt vennskap? Og bare vent til du blir introdusert til romkameraten… Vær åpen for mulighetene!

Hva er dine «triggere»?

Alt startet så fint, inntil den ene kommentaren som fikk alt til å snu. Du visste det. Det måtte være noe galt med denne personen også. Men i bunn og grunn er det bare betydningen du legger i andres atferd som sårer eller irriterer deg. Din personlige tolkning. Det kan være mange grunner til at vi tar oss nær av andre menneskers væremåte, men dersom du ønsker å utvikle deg selv og relasjonene dine, bør du legge merke til dine personlige «triggere».

Vi har en tendens til å tolke mennesker og situasjoner ut i fra historiene vi bærer med oss. Det er fort gjort å overreagere og forsterke følelser på grunn av gamle minner. En som gir litt lite tips på restaurant trenger ikke være en gnien egoist, selv om du kanskje syntes din forrige partner var det. En som snakker som en foss på første date er ikke nødvendigvis selvopptatt, selv om du opplevde eksen din slik. Kanskje er det bare et tegn på nervøsitet. Neste gang du reagerer negativt på andre – bruk det først og fremst som en invitasjon til selvinnsikt.

Vi har så mye å vinne på å reflektere over våre egne reaksjoner og ta personlig ansvar der vi kan. Det er så lett å dømme andre, men de mest inspirerende menneskene som finnes er ikke perfekte – de er ekte.

Er du singel og ønsker en samtalepartner som støtter deg i å skape gode relasjoner og positive endringer i livet ditt? Les mer om Christine og Silje.

Denne artikkelen er tidligere publisert på singelnett.no – Livsstilsmagasinet for single menn og kvinner.