2016 – ditt beste år? 3 enkle tips for mer tilfredshet og glede i hverdagen

Hva skal til for at 2016 skal bli ditt beste år noensinne? Må du bli tynnere, sprekere, mer effektiv, få en ny jobb, nytt hus eller kanskje en kjæreste?

Vi mennesker har en tendens til å tro at bare vi oppnår «det og det» eller hvis vi bare er «sånn og sånn» så vil vi bli lykkelige og tilfredse.  Dermed er vi hele tiden «på vei» mot noe der fremme, og strever hele tiden med å «få tak i» disse tingene eller resultatene.  Og så glemmer vi at nøkkelen til glede og tilfredshet finnes i nået, gjennom å lære å akseptere oss selv og situasjonen vår, der hvor vi er akkurat nå.

For hvor lenge skal du vente med å bli fornøyd med deg selv? Hvor mye skal du oppnå før du kan tillate deg å være tilfreds med det du har? Når vil du gi deg selv lov til å senke skuldrene og bare nyte livet – akkurat som det er?

Er det på tide å kjenne etter hva som forhindrer deg fra å være glad og tilfreds, med det som er her og nå? I så fall har vi i Kjerne♥Kraft Kurs & Coaching mye å by på denne våren, så pass på å lese om våre aktiviteter lenger nede.

Noen av oss tør ikke bli for glade eller tilfredse med oss selv av, frykt for å bli likegyldige eller sløve. Men tvert i mot  – å være glad i seg selv og tilfreds med livet sitt, frigjør store mengder energi som vi kan bruke på å skape mer av det som gjør oss lykkelige. Det blir mye morsommere å sette nye mål, strekke deg eller gå etter det du ønsker i livet ditt, når du er glad og fornøyd og allerede VET at du er bra nok som du er.
mindre

3 enkle tips for mer tilfredshet og glede i hverdagen

  1. Fokuser på det du vil ha, fremfor hva det du mangler.
    Mange av oss vet veldig godt hva det er vi er misfornøyde med, men på spørsmålet «hva vil du ha i stedet?» blir vi ofte svar skyldige. Så lenge du fokuserer på hva du er misfornøyd med, vil du holde deg selv fast i negativitet som stjeler energi fra deg. Dersom du flytter fokuset ditt til det du vil ha i stedet, vil du automatisk få et mer retning og drivkraft mot det du ønsker deg.
  2. Slutt å sammenligne deg med andre
    Kanskje bebreider du deg selv for ikke å være flink nok eller stadig synes du burde trene mer, være en bedre forelder, arbeidskollega, leder eller student? Vi bruker så mye energi på å sammenligne oss med andre og dømme oss selv når vi ikke fikser det andre ser ut til å beherske. Vi mennesker er forskjellige og når vi måler oss mot andre, blir det som å dømme et eple for å ikke være en pære. Det gir ingen mening!
  3. Gjør mer av det du liker aller best
    Noen ganger er det stor avstand mellom det livet vi lever for øyeblikket og det vi lengter etter. Men uansett har vi alltid muligheten til å sette av tid til noe vi elsker. Hvis vi lever et stresset liv og savner ro og balanse, kan vi skape små øyeblikk av fred. For eksempel over en kopp te, på en liten tur, eller når vi fortaper oss i en god bok – om så bare i 10-15 minutter. Dersom du lengter etter å jobbe kreativt, men en slik jobb ikke er innen rekkevidde for øyeblikket, vil det fortsatt være verdifullt å sette seg ned å fordype seg i kreative prosjekter på fritiden – også hvis det bare er mulig for en liten stund.  De små gyldne øyeblikkene er med på å gjøre livet vårt rikere, og vi må gjøre plass til dem, selv om (eller spesielt når) tiden er knapp og hverdagen hektisk.

Å skape det livet vi aller helst vil ha, krever økt bevissthet. Dersom vi vil har en sterk og sunn kropp, må vi trene musklene våre. Det er en kontinuerlig prosess og du kan ikke stoppe når du endelig har blitt i god form. Sånn er det med bevisstheten også. Den må trenes for at vi skal være sunne og sterke mentalt. Å trene sammen med andre, er spennende, motiverende og ikke minst inspirerende. Vi har så mye å lære av hverandre, og i samspill med andre utvikler vi oss enda mer enn når vi prøver å gjøre alt alene.
Nedenfor kan du lese om noe av det som skjer hos oss i Kjerne♥Kraft Kurs & Coaching denne våren:

Workshop: «Bli en bedre menneskekjenner»

STYRK RELASJONENE DINE GJENNOM DYPERE FORSTÅELSE AV DEG SELV OG ANDRE
Har du lurt på hvorfor vi mennesker reagerer så forskjellig? Hender det at du blir såret eller oppgitt over noe andre mennesker gjør eller sier?
Bli med på en workshop som gir deg unik innsikt i ulike mennesketyper, og styrk dine relasjoner på jobb og privat.

FRA FRUSTRASJON TIL FASCINASJON
Vår workshop gir deg en grundig introduksjon til personlighetsverktøyet Enneagrammet – nåtidens mest komplette personlighetsverktøy til å forstå menneskelig adferd. Unn deg to intensive og morsomme dager med personlig utvikling, og få konkret kunnskap som du kan ta i bruk med det samme. Med Enneagrammet utvikler du ferdigheter innen kommunikasjon, ledelse, samarbeid og ikke minst stresshåndtering. Du kan lese mer og melde deg på her.

Oslo: 5. – 6. mars 2016
Trondheim:  30. april – 1. mai 2016

Nyhet! Miniworkshop: «Meningsfulle mål»

I vår setter vi opp en helt ny miniworkshop «Meningsfulle mål». På 2,5 time lærer du å identifisere dine innerste verdier og sette mål som virkelig betyr noe for deg. Gjennom tankevekkende øvelser og refleksjon vil du oppdage forskjellen mellom indre og ytre motivasjon, og du lærer nyttige verktøy du kan ta i bruk med det samme. Du kan lese mer om workshopen her.

Oslo:  4. mars
Trondheim:  29. april

Personlig coaching

Vi i Kjerne♥Kraft Kurs & Coaching brenner for å støtte mennesker i å finne frem til det som virkelig betyr noe for oss. Først da kan vi leve det livet vi egentlig lengter etter, og samtidig være ekte og autentiske.

Det er så lett å gå seg bort i alle krav og forventninger vi selv og andre legger på oss. Alt vi synes vi bør, skal og må. Ofte glemmer vi å spørre oss selv om HVORFOR vi gjør det vi gjør. Hva er det jeg egentlig ønsker å få ut av det jeg holder på med – og ikke minst kommer jeg til å få det jeg vil, ha hvis jeg fortsetter på samme måten (hint: hvis du gjør det du alltid har gjort, så vil du få det du alltid har fått – så vil du ha noe annet, må du også begynne å gjøre noe annet).

En coachingtime er en fortrolig samtale som kan foregå ansikt til ansikt, på skype eller telefon. Les mer på her.